Finska će uskoro doneti odluku o mogućem ulasku u NATO

Finska će u roku od nekoliko nedelja doneti odluku o mogućoj kandidaturi za članstvo u NATO kao rezultat ruske invazije na Ukrajinu, izjavila je danas u Stokholmu finska premijerka Sana Marin.
Finska će uskoro doneti odluku o mogućem ulasku u NATO
Foto: Pixabay

"Mislim da će se to dogoditi prilično brzo. Za nekoliko nedelja, pre nego za  nekoliko meseci", rekla je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa švedskom koleginicom Magdalenom Anderson.

Švedska takođe ne isključuje mogućnost da se pridruži zapadnom vojnom savezu.

Rukovodstvo Švedske Socijaldemokratske partije odlučilo je da premijerka Magdalena Anderson u junu ove godine podnese zahtev za ulazak u NATO, saopštili su danas stranački izvori.

Teme

nato
  • Deks

    14.04.2022 01:52
    Mislim da će Finska i Švedska vrlo brzo postati članice NATO-a. To će verovatno biti po ekspresnom postupku jer ako bi se odugovlačilo moglo bi se desiti nešto slično sa Ukrajinom koja je napadnuta jer joj članstvo nije dato na vreme. Ovakav razvoj događaja bi poboljšao i poziciju Ukrajine.
  • Goran

    13.04.2022 20:42
    Pametni ljudi.
  • @Joca

    13.04.2022 20:03
    Razumljiv je animozitet ljudi ovde prema NATO-u jer su nas bombardovali pre 23 godine. Da su samo Milosevica i njegove poltrone ubili OK, nikom nista, ali nisu, ubili su neduzne ljude i jasno je da ce postojati velika odbojnost. Ali da li bi trebali da udjemo? Naravno, jednostavno smo okruzeni NATO drzavama, a nismo bitni kao Svajcarska da zadrzimo neutralnost. Sta su Nemci radili Poljacima ili izmedju sebe Nemci, Francuzi i Englezi celu istoriju pa ih eno sad zajedno u NATO-u.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet