Brazilska vojska neće dobiti samo 50.000 tableta vijagre, već i "penilnih implantata" na naduvavanje

Predsednik Brazila Žair Bolsonaro je umanjio značaj kupovine "oko 50.000 tableta" "vijagre" za Oružane snage.
On je optužio štampu za "zlonamernost" jer je ta transakcija izazvala sarkastične reakcije na društvenim mrežama.
"Bilo je oko 30.000 tableta za Vojsku, 10.000 za Ratnu mornaricu i ne mogu da se setim broja za Ratno vazduhoplovstvo, ali mora da je ukupno 50.000. Iskreno, to nije ništa", rekao je šef države.
Bolsonaro je tu količinu "vijagre" ocenio kao beznačajnu, "pošto se radi o tri roda Oružanih snaga i tome da (tablete) uglavnom koriste penzionisani vojnici".
 
Potom se osvrnuo na argument koji je u ponedeljak iznelo Ministarstvo odbrane, objašnjavajući da "Vojska kupuje vijagru za borbu protiv visokog krvnog pritiska i reumatoloških bolesti".
 
Poslanik levog centra Elijas Vas otkrio je u ponedeljak da je Ministarstvo odbrane odobrilo narudžbinu 35.000 tableta "vijagre" koje se u zvaničnim dokumentima navode kao "sildenafil" - jedinjenje tog leka za impotenciju.
 
Taj poslanik je u utorak napravio još jedno otkriće: za Vojsku je kupio 60 "penilnih implantata" na naduvavanje, koji se takođe koriste u slučaju problema s erekcijom.
 
S jediničnom vrednošću od 9.900 do 12.000 evra, te silikonske proteze dužine 10 do 25 centimetara koštaju vladu oko 3,5 miliona reala (688.000 evra), rekao je Vas.
 
Bolsonaro nije dao objašnjenje te kupovine, ali je kritikovao "zlonamernu štampu koja ne zna o čemu govori".
 
Ova otkrića izazvala su na desetine reakcija korisnika interneta, od kojih su neki izazvali posebno sećanje na diktaturu generala 1964-1985. godine.
  • populisti

    14.04.2022 13:22
    trose
    na privatne stvari. ako ti patkica ne radi vise kako treba, ima drugih nacina da se to popravi a ne da bude tema ministarstva i nazovi predsednika drzave. Nadam se da ce i ovog mracnog lika oduvati kako treba uskoro. On se samo nada da ako izgubi na izborima, generali sa vijagrom njega proglase pobednikom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet