Velika Britanija zamrzla imovinu i saradnicima Romana Abramoviča

Velika Britanija zamrzava imovinu u vrednosti do 10 milijardi funti (12 milijardi evra) koja pripada dvojici ruskih oligarha.
Oni su opisani kao dugogodišnji poslovni saradnici ruskog milijardera i vlasnika Čelsija Romana Abramoviča, saopštilo je danas ministarstvo spoljnih poslova.
Imovina je zamrznuta direktoru fudbalskog kulba Čelsi Judžinu Tenenbaumu koji je preuzeo je kontrolu nad kompanijom Evrington Investments povezanom sa Abramovičem, nakon početka ruske invazije na Ukrajinu.
Drugi sankcionisani Rus je David Davidovič, kome su zamrznuta sredstva i zabranjena putovanja. Britanska vlada je saopštila da mere "smanjuju ključne izvore prihoda za Putinovu ratnu mašinu" zbog ruske invazije na Ukrajinu.
 
Britanska vlada je u martu zamrzla imovinu Abramoviču, u sklopu sankcija protiv bogatih Rusa, blisko povezanih sa Kremljom.
 
Protiv Abramoviča, saveznika predsednika Vladimira Putina, sankcije su već uvele britanska vlada i Evropska unija.
 
Taj pedesetpetogodišnji "tajkun" je imao nezvaničnu ulogu u pregovorima Ukrajine i Rusije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet