Potonula oštećena ruska krstarica Moskva

Potonula je ruska krstarica "Moskva" iz crnomorske flote koja je teško oštećena dok je bila odvlačena u luku nakon, kako ukrajniski zvaničnici navode njihovog napada projektilom, koji Moskva negira.

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je kako je nosač krstarećih raketa Moskva, prvi brod ruske Crnomorske flote, potonuo dok je bio vučen do luke u olujnom vremenu nakon eksplozije i požara, prenose ruske agencije.

"Dok je bio tegljen ka određenoj luci, brod je izgubio balans zbog štete zadobijene na trupu nakon eksplozije municije i požara. Zbog nemirnog mora, brod je potonuo", objavilo je Ministarstvo, a prenela agencija TASS.
Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije objavilo kako je brod iz sovjetske ere veoma oštećen nakon požara za koji Ukrajina tvrdi da je posledica raketnog napada.
  • Buraz

    15.04.2022 20:57
    Izliv rusofilije umozak
    Brod se zapalio zbog udara groma, nije pogođen. Za ovo sledi putinova osveta.
  • ZiMA

    15.04.2022 13:43
    kada su ukrainci ubijali 8 godina na Istoku zemlje, ta "akcija" se zvala ATO anti teroristicka operacija.. sada kad rusi ubijaju to se zove : danacifikacija.. ako sagledamo nepristrasno obe strane su bile u pravu.. trenutno se vodi rat usa vs rusija u ukraini i svi se enormno bogate, testira se novo oruzje a odbacuje stara gvozdjurija itd. osim zrtava tj. naroda na svim stranama nece ostati nista od ukraine do nekog novog sukoba a isto tako, nepobitna cinjenica je da su rusi "zaglibili" u ukrajini u ovoj borbi nacizma vs. komunizma
  • botovski

    15.04.2022 13:08
    muk i dalje
    samo lupaju automatski minuse. Sta god da kazu, lose je za "njihovu stranu".
    Samo mi nije jasno sto je trajalo toliko da se pusti komentar - vise od 4 sata! Da li to moderatori ne postizavaju ili sta se desava?
    Inace na ruskoj TV takva kolicina zuci i mrznje prema susednoj drzavi, pa i narodu (koji oni ne priznaju da postoji) da je to stvarno neverovatno. Kakva otklon od bilo kakve ljudskosti i empatije. Nego samo povredjen tzv. nacionalni ponos i svoj bolestan stav o vlastitoj velicini i samobitnosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet