FOTO: Slavlje za godišnjicu rođenja osnivača Severne Koreje, ali bez vojne parade

Severna Koreja je obeležila godišnjicu rođenja osnivača države Kim Il Sunga masovnim plesom, vatrometom i pozivima na čvršću lojalnost lideru Kim Džong Unu, ali očekivane vojne parade nije bilo.

Severnokorejska državna televizija je prikazala snimak plesa hiljada mladih ljudi, muškaraca u belim košuljama i žena u živopisnoj tradicionalnoj odeći, na trgu u Pjongjangu, dok je vatromet osvetljavao noćno nebo.

Učesnici manifestacije su izdizanjem žutog cveća formirali simbol vladajuće Radničke partije Koreje, a na snimcima državnih medija prikazan je Kim kako maše sa balkona koji gleda na ogroman trg u Pjongjangu, nazvan po njegovom dedi Kim Il Sungu, dok ogromne kolone ljudi koji nose crveno cveće i transparente sa političkim sloganima marširaju ispod.

Član politbiroa vladajuće Radničke partije Ri Il-Hvan, održao je govor u kojem je pozvao na lojalnost i poručio da će Severna Koreja "uvek biti pobednik" pod Kimovim vođstvom, navodi Gardijan.
 
 
Nije poznato da li je Kim održao govor tokom jučerašnje proslave, a državni mediji nisu preneli nikakve komentare zvaničnika prema SAD ili Južnoj Koreji, prenosi britanski list.
 
Rođendan Kim Il Sunga je najvažniji nacionalni praznik u Severnoj Koreji, gde porodica Kim vlada sa snažnim kultom ličnosti od osnivanja Severne Koreje 1948. godine.
 
 
Kim Džong Un je treća generacija njegove porodice koja vlada Severnom Korejom, nakon što je njegov otac preminuo krajem 2011. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.