Rusija zabranila Borisu Džonsonu i drugim britanskim ministrima ulazak u zemlju

Rusija je zabranila britanskom premijeru Borisu Džonsonu i drugim visokim britanskim ministrima da uđu u Rusiju zbog "neprijateljskog" stava Velike Britanije o ratu u Ukrajini.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova zabranilo je ulazak u zemlju Borisu Džonsonu, ministarki inostranih poslova Liz Tras, ministru odbrane Benu Volasu i još 10 političara i članova britanske vlade, prenosi Rojters.

Taj potez je preduzet "s obzirom na neprijateljsku akciju britanske vlade bez presedana, posebno uvođenja sankcija visokim ruskim zvaničnicima", navodi Rojters u saopštenju ministarstva, prenosi Blic.

Na listi su i ministar finansija Riši Sunak, ministarka unutrašnjih poslova Priti Patel, bivša premijerka Tereza Mej, premijerka Škotske Nikola Sterdžon...
 
U saopštenju se dodaje da će uskoro proširiti listu.
 
Prema rečima britanske ministarke spoljnih poslova Liz Tras, više od hiljadu Rusa je pod sankcijama. 
Ograničenja uključuju zamrzavanje imovine i zabranu ulaska na teritoriju Ujedinjenog kraljevstva. 
Ograničenja su uvedena da bi se "zaustavile ruske akcije na destabilizaciji Ukrajine, ugrožavanju i potkopavanju suvereniteta, njenog teritorijalnog integriteta i nezavisnosti".
 
Rusija je 24. februara započela invaziju na Ukrajinu.
 
Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj "zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima". Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši "demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine", da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za "krvave zločine nad civilima" u Donbasu.
  • Mara

    16.04.2022 13:15
    Haha
    A on inace bas hteo da skokne do Moskve za vikend... bas ce se potresti kad ovo cuje!
  • lala

    16.04.2022 13:03
    klovn
    Raščupani klovn Džonson nije komičar, ali je komičan .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.