SAD: U martu uhapšeno 210.000 migranata koji su pokušali da uđu iz Meksika

Američke pogranične vlasti u martu su uhapsile 210.000 migranata koji su pokušali nelegalno da uđu iz Meksika, što je najveća mesečna brojka u poslednjih 20 godina.
SAD: U martu uhapšeno 210.000 migranata koji su pokušali da uđu iz Meksika
Foto: Pixabay
To je povećanje od 24 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, kada je na granici zaustavljeno 169.000 migranata. 
 
Tada je uočen porast migracija, a jedna od posledica su hiljade dece bez pratnje koja su ostala danima "zaglavljena" u prepunim graničnim stanicama, čekajući smeštaj u pretrpanim skloništima pod upravom vlade.

Bajden je po stupanju na funkciju obećao da će izmeniti imigracionu politiku svog prethodnika Donalda Trampa, ali se suočio s velikim brojem pokušaja prelaza granice.

Republikanci, koji se nadaju da će na izborima 8. novembra ponovno steći kontrolu u Kongresu, tvrde da je Bajdenovo odustajanje od Trampove politike samo podstaklo ilegalne imigracije.
 
Iz Bajdenove administracije upozoravaju da bi migracije mogle dodatno porasti nakon najave američkih zdravstvenih vlasti o ukidanju granične uredbe iz doba pandemije, koja traje do 23. maja.
 
Tom uredbom se omogućava da se tražitelji azila i ostali migranti po hitnom postupku proteraju u Meksiko da bi se sprečilo širenje kovida.
 
Otprilike polovina migranata koji su pokušali da pređu granicu u martu ove godine je proterana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet