Medvedev odgovorio Fon der Lajen: Probajte to da uradite, ali bankrot Rusije platiće i EU

Odluka da Rusija više ne može da izmiruje svoje obaveze mogla bi da dovede do hiperinflacije i bankrota same Evrope, čiji finansijski sistem nije previše stabilan.
To je izjavio zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, reagujući na na tvrdnju predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen da je bankrot Rusije samo pitanje vremena.
"Dobro, probajte to da uradite, ali bankrot Rusije mogao bi da se pretvori u bankrot Evrope - moralni i, vrlo verovatno, finansijski", poručio je Medvedev, prenosi Tas.
On je istakao da vlasti u Evropskoj uniji treba da očekuju "veliku zahvalnost Evropljana zbog hiperinflacije, za koju više ne može da se optužuje zla Rusija, za nestašicu osnovnih prehrambenih namirnica u prodavnicama i za priliv izbeglica koji će izazvati talas nasilnog kriminala, goreg od Albanskog".
 
Medvedev je ukazao da Fon der Lajen više ne brine ni za patnje iscrpljenog naroda, ni o završetku specijalne vojne operacije, ni o dugo očekivanom miru u Ukrajini, već joj je jedino stalo da Rusija više ne može da plaća obaveze prema stranim poveriocima.
 
"To je to, to je ono o čemu tajno razmišljate noću, to je duboka strategija Evropske unije, tajni plan mazohista iz Brisela i njihovih partnera s druge strane okeana", kazao je Medvedev.
  • NS

    18.04.2022 16:51
    Narod
    A sta misli narod Rusije? Nesto se ne objavljuje.
    Misli bome, ali ne sme da govori. Beze od strahovlade i diktature.
    Samo Srbi rusofili brbljaju, laprdaju,peticiraju i "trce pred rudu", kao i uvek. Ti koji su glasni nikad nisu casni. Nema ih kada zagusti. Spasavaju svoju zadnjicu i kriju svoju decu.
  • Milka

    18.04.2022 01:10
    Netreba ju im vasi szvjeti.
    Jednog dana svi zlobnici ce se ugusiti u svojoj zlobi. Ko drugome jamu kopa sam u nju upada Tako ce jednom i ovi amri upasti u svoje jame. Najvecu huskaci rata.
  • Xp

    17.04.2022 23:26
    Oces
    Pa zar vam nije dosta poskupljenja?? Izgleda da će rusi opet praviti nove generacije u eu, ova nije valjala nista

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.