Osuđeni na smrt jer su prebili i zapalili menadžera fabrike

U Pakistanu je šest muškaraca osuđeno na smrt nakon suđenja za linč šrilankanskog menadžera u fabrici odeće prošle godine.
Osuđeni na smrt jer su prebili i zapalili menadžera fabrike
Foto: Pixabay
Brojni besni radnici u pakistanskom gradu Sialkotu u decembru su mučili i spalili čoveka zbog optužbi za bogohuljenje koje je tadašnji policijski službenik povezao s uklanjanjem postera s islamskim svetim tekstovima.
Na snimcima se vidi kako su žrtvu oterali na krov, pretukli palicama, zatim odvukli na ulicu, skinuli i zapalili. Jedan čovek koji je pokušao da mu pomogne izguran je u stranu.
Sud u Lahoreu takođe je osudio na doživotni zatvor devet osoba, dok je s pet godina zatvora kažnjena jedna osoba, a dvogodišnjim zatvorom 72 osobe, stoji u saopštenju javnog tužioca.
 
U saopštenju stoji i da je generalni direktor fabrike "Rajco Factory" Pirjanta Kumar u Sialkotu ubijen zbog toga što ga je svetina optužila za bogohuljenje. Navodi se da je kasnije ta masa besnih radnika oskrnavila mrtvo telo i isto spalila.
 
Linčevi zbog optužbi za bogohuljenje, zločin koji može biti kažnjen smrtnom kaznom, česti su u većinski muslimanskom Pakistanu. Fabrički incident dogodio se u srcu industrijske regije Pakistana.
 
Tužilac je rekao da se sudilo oko 90 osoba.
 
Iako pakistansko pravosuđe još izriče smrtne kazne, one se retko izvršavaju s obzirom na moguće ukidanje u okviru reformi povezanih s trgovinskim sporazumom s EU.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.