VIDEO Skup podrške vlastima RS u Banjaluci: Šmitu prećeno smrću uz krajišku pesmu

Skup podrške vlastima Republike Srpske održan je danas na Trgu Krajine u Banjaluci.

Mitingu je prisustvovao i član Predsedništva BiH i predsednik SNSD Milorad Dodik, koji je rekao da je ponosan jer na skupu "nije izrečena nijedna uvredljiva reč", iako je u njegovom prisustvu otpevana pesma u kojoj se preti smrću visokom predstavniku Kristijanu Šmitu.

Tokom skupa u Banjaluci upućene su pretnje smrću visokom predstavniku u Bosni i Hercegovini Kristijanu Šmitu, i to u stihovima "O moj Šmite, ne kači se s nama, ubiće te lole među nama". Tokom izvođenja ove pesme Dodik i predsednica RS Željka Cvijanović su se smeškali, prenosi N1 Sarajevo.
Prema procenama policije mitingu je prisustvovalo oko 18.000 ljudi, javlja reporterka N1 iz Banjaluke. Okupljeni su nosili trobojke, po Banjaluci su iscrtani grafiti podrške Ratku Mladiću, a na skupu je bio i jedan čovek koji je nosio transparent sa Mladićevim likom, koji je ubrzo uklonjen. Kamere N1 zabeležile su i jako prisustvo policije, a na krovovima zgrada bili su raspoređeni i snajperisti.
 
 
Okupljanje je organizovano posle odluke visokog predstavnika Kristijana Šmita o suspenziji Zakona o nepokretnoj imovini Republike Srpske. Razlog za okupljanje su i američke i britanske sankcije protiv Milorada Dodika i predsednice Republike Srpske Željke Cvijanović.
 
Formalni organizator skupa je Boračka organizacija Republike Srpske, zbog čega je najavljen kao nestranački. Opozicione partije su ranije najavile da neće učestvovati na skupu, a poziv za učešće danas je stigao svim poslanicima u Skupštini Republike Srpske.
  • GP

    21.04.2022 08:09
    ranko.samardzic65@ gmail.com
    Koliko ste zlobni to je neverovatno? Ovo je podrska Republici Srpskoj. Zivela RS beskonacno!
  • MileProtivTranzicije

    20.04.2022 22:09
    Určićemo se do kraja.
  • Sabahudin

    20.04.2022 22:03
    Omerović
    Tokom Dodikove vladavine Republikom Srpskom odselilo se preko 500.000 radno/reproduktivno sposobnog stanovništva. Zar to nije oblik genocida ili ideja "spržene zemlje" koja se sprovodila u NDH? Mislite o tome ako imate sučim prekodrinska "braćo", ba...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.