Ruskom opozicionaru preti 15 godina zatvora

Protiv ruskog opozicionara i novinara Vladimira Kara-Murze podignuta je optužnica zbog širenja lažnih informacija o Oružanim snaga Rusije i, u skladu sa nedavno usvojenim zakonom, preti mu do 15 godi
Ruskom opozicionaru preti 15 godina zatvora
Foto: Pixabay

Kara-Murza je uhapšen u Moskvi 11. aprila, prilikom izlaska iz zgrade u kojoj stanuje, a sud mu je odredio 15 dana pitvora zbog "neispunjavanja zahteva policije".

"Građanin Kara-Murza Vladimir se, ugledavši pripadnike policije, ponašao neadekvatno, promenio pravac kretanja, ubrzao korak i na zahtev da se zaustavi pokušao da se sakrije", navodi se u policijskom zapisniku, koji je objavio njegov advokat Vadim Prohorov. 
Prilikom privođenja, policija mu nije objasnila razloge i nije mu dozvolila telefonske kontakte nekoliko sati, naveo je advokat.
 
Predsednik Rusije Vladimir Putin je 4. marta potpisao zakon kojim se uvodi kivična odgovorost za neistinitu informaciju o dejstvima ruske vojske, koji predviđa maksimalnu kaznu do 15 godina zatvora.
 
Kara-Murza je bio jedan od voditelja radija Eho Moskve, koje su ruske vlasti zatvorile nakon početka agresije na Ukrajinu.
  • @Peki

    23.04.2022 17:42
    Pa na Zapadu ne smeš ni sportom da se baviš ako se decidirano ne izjasniš "politički korektno". Doduše, ako nisi "politički korektan" nećeš u zatvor nego ćeš biti samo socijalno izopšten - zasada. Uzgred: da li je Asanž u zatvoru ili na slobodi?
  • Peki

    22.04.2022 18:36
    Rusija
    Čitajući gornju vest sve više je jasno da je Rusija postala gori kazamat nego što je bio SSSR!
    Dakle nema razgovora,kritike ako je predmet vlast,Putin....
    Još je više žalosno što naš narod živi u iluziji o nekakvom bratstvu i Pravoslavlju sa Rusijom ali neznanje se teško leči!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.