U napadu na džamiju u Avganistanu poginule 33 osobe

U napadu na džamiju i versku školu u severnom Avganistanu poginule su najmanje 33 osobe, dok su 43 ranjene, rekao je talibanski zvaničnik.

Zaibulah Mudžahid, talibanski zamenik ministra kulture i informisanja, rekao je da se napad dogodio u gradu Imam Saheb u provinciji Kunduz i da talibani osuđuju zločin i izražavaju najdublje saučešće žrtvama.

Današnji napad je najnoviji u nizu smrtonosnih napada širom Avganistana. 
Niko za sada nije preuzeo odgovornost za današnji napad, ali je avganistanski ogranak Islamske države danas preuzeo odgovornost za niz bombaških napada prethodnog dana. 
 
Najgori je bio napad na šiitsku džamiju u severnom Maraz-e-Šarifu kada je stradalo najmanje 12 šiitskih vernika, a desetine su ranjene.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet