VIDEO: Velika šteta i u Ljubinju, ovako izgleda zgrada opštine nakon zemljotresa

Snažan zemljotres koji je sinoć oko 23h pogodio Bosnu i Hercegovinu ostavio je posledice i u Ljubinju koji je, osim Stoca, takođe bio jedan od epicentara.

U ovom mestu živi oko 3.000 stanovnika.

Kako javlja reporterka N1, među oštećenim objektima je i zgrada opštine sa koje se obrušila fasada, ali je šteta pričinjena i u holu.

Potreseni su i građani sa kojima su reporteri razgovarali, a neki od njih kažu da u svojih 50 godina, koliko ovde žive, nikad nisu doživeli nešto poput ovakvog zemljotresa.
 
Da je zaista tako potvrđuju i podaci Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZ BiH) u kojima je navedeno da je ovo najjači zemljotres koji je pogodio zemlju još od razornog banjalučkog iz 1969. godine.
 
 
Prilična materijalna šteta je pričinjena i na nekoliko privatnih objekata.
 
Službenici opštine ne znaju gde će nastaviti da rade jer ne znaju da li je objekat u kojem su smešteni sada siguran nakon snažnog zemljotresa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet