FOTO: Poljski premijer pokrenuo kampanju protiv Rusije, šalje kamione s plakatima na zapad Evrope

Poljski premijer Mateuš Moravjecki predstavio je danas kampanju u kojoj njegova zemlja počinje da šalje u zapadne prestonice kamionete sa bilbordima i plakatima "da uzdrma savest Evropljana".

Njegove poruke su: "Zaustavite Rusiju. Sada!" i "Krvava nafta finansira Rusiji genocid u Ukrajini".

"Pokrećemo specijalnu kampanju koja treba da probudi savest zato što je Vladimir Putin u stvari pripremio specijalnu operaciju - ratnih zločina i genocida. To što se dešava na ulicama ukrajinskih naselja potresa našu savest ali nažalost suviše kratko", kazao je poljski premijer predstavljajći danas u Varšavi kampanju "Zaustavite Rusiju. Sada!".

Ova kampanja, u kojoj je na jednoj strani bilborda prikazana uobičajena slika iz života Evropljana, recimo vožnja na biciklu sa psom, a na drugoj polovini slika stradanja u Ukrajini, kao npr. fotografija bicikliste koji je ubijen na ulici Buče kada je izveo psa u šetnju, po rečima Moravjeckog treba da bude krik i apel ljudi koji su zverski ubijeni na ulicama naselja u Ukrajini.
 
"Suviše brzo bi naši partneri u Zapadnoj i Južnoj Evropi želeli da se vratimo u neku ponovnu normalnost. Nema takvih daljih normalnosti. Posle onoga što se dešava na ulicama Ukrajine nema povratka u normalno", kazao je Moravjecki.
 
 
Poljski premijer najavio je da će početi da obilazi zapadnoevropske prestonice da uzdrma savest tamošnjih političara i ubedi ih da odmah moraju da se uvedu još oštrije sankcije Rusiji, a pre svega da ubedi nemačke zvaničnike.
 
"Jednako ogorčenje izaziva stav drugih zemalja, kao Mađarske, koja takođe koči sankcije. Ali svesni smo da kada bi Nemačka postupala hrabrije to bi bilo nešto ključno i apsolutno osnov za promene koje služe da se zaustavi finansiranje Putina, Kremlja i mogućnosti da vrše zločine", rekao je poljski premijer.
 
Moravjecki je apelovao i na Nemačku, Francusku, Austriju i Italiju da moraju da učine što više mogu da se zaustavi rat u Ukrajini.
  • Сремац

    24.04.2022 23:57
    БУДАЛАШТИНЕ
    Пољски премијер би се требао запитати,ко их је ослободио од нациста?Да ли се прави луд, кад оптужује Русе,а бандеровци су побили милионе Пољака.Ако је и он нациста,онда могу да разумем његову кампању,али то ЕУ не би смела да дозволи.
  • 9

    23.04.2022 21:47
    Bravo Poljaci
    Kako se nikada ne sme zaboraviti Jasenovac
    ISTO tako nikada se ne sme zaboraviti ko je i
    kako podelio Poljsku u II WW. Za pismene :
    Molotov–Ribbentropov pakt i šta sedesilo u
    slučaju Varšavskog ustanka i brigade R.O.N.A.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.