Na predsedničkim izborima u Francuskoj do 17 časova glasalo 63,23 odsto birača

U Francuskoj je danas do 17 časova u drugom krugu predsedničkih izbora glasalo 63,23 odsto birača, saopštilo je tamošnje Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Kako je javio radio France Info, pre pet godina u drugom krugu predsedničkih izbora do 17 časova glasalo je 65,3 odsto birača. I tada su Francuzi birali između centriste Emanuela Makrona i liderke ekstremne desnice Marin Le Pen.
Makron, koji je 2017. sa 39 godina postao najmlađi predsednik Francuske, kandidovao se za drugi mandat kako mu dozvoljava Ustav.
Le Penova (53), advokat po struci, treći put je kandidatkinja na predsedničkim izborima.
 
Birališta su otvorena u 8 časova, a odmah po njihovom zatvaranju u 20 časova, očekuju se prvi rezultati izlaznih anketa.
 
Tokom večeri je predviđeno obraćanje oba kandidata.
 
Zvanični rezultati biće saopšteni u sredu. Ceremonija inauguracije novog predsednika trebalo bi da bude najkasnije do 13. maja. 
 
Francuzi će 12. i 19. juna izaći na parlamentarne izbore koji će biti održani u dva kruga.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.