Francuska policija ubila dve osobe i teško ranila jednu, automobilom krenuli na punkt u Parizu

Francuski policajci ubili su dvoje ljudi i teško ranili jednu osobu u centru Pariza, pošto su se oglušili o upozorenje da zaustave vozilo na policijskom punktu na mostu "Pont Nef".

Mediji prenose da se automobil "folksvagen sedan" kretao brzinom većom od dopuštene po "Pont Nefu" i da se nije zaustavio na upozorenje policajaca na kontrolnom punktu, već je vozač ubrzao i krenuo ka policijskoj blokadi. 

Dodaje se da je policija zbog toga "bila primorana da reaguje i pucala na vozilo".

Francuska ima iskustava sa teškim terorističkim napadima poput onog kojeg je obeležila talačka kriza u koncertnoj dvorani Bataklan, ili napad kamionom na pešake u Nici kada je ubijen veliki broj ljudi. 
 
Policija zbog toga se u ovakvim situacijama reaguje uz najtežu primenu sile.
 
Incident se dogodio nekoliko sati pošto je organizovan miting pristalica reizabranog predsednika Francuske Emanuela Makrona u Parizu, na kojem je francuski lider održao govor.
  • institucija

    25.04.2022 09:30
    diktatura sirom sveta
  • albino

    25.04.2022 09:14
    Kod nas nema protesta.
    Kod nas je sve fino i lepo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet