Mask kupio Tviter za 44 milijarde dolara

Elon Mask kupio je Tviter po ugovoru vrednom oko 44 milijarde dolara, saopštila je kompanija u ponedeljak, a preneo CNN.

Dogovor završava buran ciklus vesti u koji je počeo time što je izvršni direktor Tesle i SpaceX-a postao jedan od najvećih akcionara Tvitera, ponuđeno mu je i odbijeno mesto u odboru i ponuđeno da kupi kompaniju - sve za manje od mesec dana.

Pre samo jedanaest dana izvršni direktor kompanija Tesla i SpaceX iznenadio je industriju svojom ponudom da kupi Tviter, nudivši ugovor od 41 milijardu dolara.

Mask je prošle nedelje istakao da je pripremio 46,5 milijardi dolara za kupovinu kompanije. Odbor Tvitera sastao se u nedelju da proceni Maskovu ponudu o kupovini svih akcija tehnološke kompanije, potvrdio je za CNN izvor. Izvor je rekao da su diskusije o Maskovoj ponudi postale ozbiljne.
 
Mnogi akcionari Tvitera obratili su se kompaniji nakon što je Mask izneo detaljan plan finansiranja u i pozvao ih da ne propuste priliku. Njegovo insistiranje da je trenutna ponuda za cenu "najbolja i konačna" pojavilo se kao prepreka u pregovorima, rekli su izvori.
 
Ipak, dodaju kako je odbor Tvitera odlučio da se sastane sa Maskom kako bi dobili više informacija o njegovoj spremnosti da napravi eventualne ustupke i predloži bolje uslove, dodaje se.
  • Nimbus

    26.04.2022 09:40
    @Dragan
    Ne znam za ostale podatke koje si naveo, ali da pojasnim o teleskopu, posto pratim njegov razvoj vec godinama. Predpostavljam da mislis o James Webb teleskopu.
    Tacno je da teleskop orbitira oko Sunca. Tacnije, zajedno sa Zemljom oko Sunca, u njenoj senci, jer ima senzore osetljive na svetlo i toplotu.
    Ideja je krenula 80tih, intenzivan razvoj 90tih, a konacan dizajn i pocetak konstruisanja 2007. Mnogo puta je odlagano lansiranje, da bi se konacno dogodilo 25.12.2021. Stigao je u zeljenu orbitu i trenutno je u fazi podesavanja sociva i instrumenta. Puna operativnost se ocekuje za oko mesec dana.
    Za teleskop je glavna NASA, koja je i nosilac projekta. Pomazu Evropska Svemiska Agecija (ESA), koja je zaduzena za deo konstruisanja i lansiranje (raketa Ariana 5), kao i Kanadska Svemirska Agencija (CSA), koja je zaduzena za razvoj nekih instrumenata i senzora.
    Dakle, Elon Musk nema apsolutno nikakve veze sa ovim teleskopom. Osim sto ga je pohvalio, kao i svi mi koji to pratimo.
    E sad, ako ima neki drugi teleskop koji je Musk lansirao u orbitu sunca, ne znam za njega, verovatno ne zna ni NASA, mozda ni Musk.
  • Dragan

    26.04.2022 08:09
    Ah
    Dubok nqklon Masku.Tviter ima naj veće gubitke od svih društvenih sajtova.Facebook je za 40% u boljoj situaciji iako je iza insragrama i tik toka.Čovek nema novac,živi skromno,nema jahte,dvorce,avione.Njegivo bogatstvo je u akcijama.Akcije noćas tvitera krenule nq gore.Tviter rekao pre 10 dana da neće prodti Masku.Bravo za čoveka koji zna.Skoro lansirao svemirski teleskop pošto jedan ne radi.Teleskop će kružiti oko Sunca a ne Zemlje za omatranje dubokog svemira.
  • Kole

    26.04.2022 07:15
    Niko nema pojma
    Kako niko ne zna zašto je Mask kupio tviter!!!
    Zato i živimo i zato i glasate ovako nakaradno.
    Narode, pojma nemate. Medalja za neinformiranost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet