Moldavija pojačala mere bezbednosti nakon eksplozija u Pridnjestrovlju

Moldavija je pojačala mere bezbednosti nakon serije eksplozija u otcepljenom regionu Pridnjestrovlja, koji podržava Rusija.
Moldavija pojačala mere bezbednosti nakon eksplozija u Pridnjestrovlju
Foto: FoNet
Predsednica Moldavije Maja Sandu pozvala je građane da ostanu mirni nakon što je serija eksplozija u oblasti koja se graniči sa Ukrajinom izazvala strah od prelivanja sukoba u tu zemlju.
Govoreći nakon sastanka Vrhovnog saveta bezbednosti Moldavije, Sandu je eksplozije pripisala različitim grupama u Pridnjestrovlju "koje imaju interes da destabilizuju situaciju".
Savet je preporučio državnim agencijama da pojačaju patrole u ​​blizini tampon zone sa Pridnjestrovljem i bezbednosne provere ključne infrastrukture.
 
Podosećamo, dva radio tornja u otcepljenom, nepriznatom moldavskom regionu Pridnjestrovlju oštećena su u eksplozijama rano jutros, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Pridnjestrovlja.
  • historicar

    27.04.2022 15:38
    praznaslama
    @dragane -> generalno se slazemo, ali ti sekvenca dogadjaja malo drugacija. Poljska se desila pre - 17.9.1939 su rusi nagrnuli na poljsku i prigrlili se sa nemcima par nedelja kasnije. Posle toga su dosli sa pistoljem i predlozili baltickim zemljama da kod njih smeste po garnizon "da ih brane". Pa su ih posle "skroz oslobodili". Finsku su napali tek malo kasnije, ali su se jako opekli u toku zime. Tek su posle dosli sa pola miliona, ali su uzeli "samo" 20% teritorije. Koju mozda sad Finska bude i trazila nazad.
  • Dragan

    26.04.2022 21:59
    Ah
    Moldaviju vratiti maticu Rumuniji.Rumunija imala 39g velikih problema jer je Mađarska i Bugarska htele Moldaviju.Mirao Adolf da ih smiruje.1940g i SSSR tražio Moldaviju.SSSR 1940 80% Finske okupirao jer au im trebale finske luke.Finska bila pred kapitulacijom pa su potpusali primirje.Kasnije su uz molotovljevih koktela izbacili SSSR sa svoje teritorije.I Finska kao i Ukrajina sem tapšanja po ramenu i obećavanje naoružanja nisu dobili od zapada.SSSR je izbačena iz Liga naroda(UN) zbog agresije na Finsku.Posle slede baltičke zemlje i Poljska gde se nacisti i crveno armejci ljube.
  • јасно

    26.04.2022 18:49
    шта
    1.9.1939 поновљен. руси отварају нови фронт без потребе. Биће опет старог гвожђа, Смедерево може да пали пећи, ако су паметни.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet