I Bugarska ostaje bez ruskog gasa

Vlada Bugarske saopštila je večeras da će joj Gasprom sutra obustaviti isporuke gasa i poručila da nema razloga za zabrinutost, jer se na tu mogućnost računalo.
I Bugarska ostaje bez ruskog gasa
Foto: Pixabay
Saopštenje je došlo nekoliko sati nakon što je u Varšavi saopšteno da je Gasprom obustavio isporuku gasa Poljskoj, prenosi BBC.
Bugarski ministar energetike Aleksandar Nikolov rekao je da su na vreme preduzeti koraci, kako bi se obezbedilo alternativno snabdevanje gasom i poručio da u ovom trenutku nema potreba da se uvode restrikcije.
Do prekida isporuke gasa došlo je zbog toga što Bugarska nije prihvatila zahtev da taj energent plaća u rubljama, uz obrazloženje da to nije predviđeno ugovorom. 
 
Podsetimo, ruski Gasprom obavestio je i Poljsku da od srede ostaje bez ruskog gasa, jer obustavlja isporuke preko gasovoda Jamal, potvrdila je poljska kompanija PGNiG, ali poljski premijer i ministarka za klimu saopštili su da je na to Poljska spremna.
 
Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je dekret kojim se od kupaca gasa zahteva da plaćaju u rubljama preko ruskih bankovnih računa, kako bi podržali svoju valutu.
  • везир

    27.04.2022 11:41
    @Posmatrac
    види бато, што се радујеш "новим империјама".
    Сцена 2007 рецимо, гости из братске нам исламске државе, иностранство, ја их као водам около, петак је, хоће људи у џамију. Ја их одведем у индустријску зону где је овде нека као таква установа, испред гомила Турака, Арапа, немам ништа против њих, а они радознали, па питају одакле су ови, одакле сам ја... Кажем Србија, а они из топа - биће то поново наше, иншалах.
    Дакле, не радуј се превише овоме што се дешава. Није теби будућност Путин него Кадиров. Млађи је а биће и све бројнији. Викаћеш ти само тако Акма сила. Ако доживиш.
  • Posmatrac

    27.04.2022 09:55
    Sta je svet?
    Volim ove sto misle da je ceo svet zapadna Eropa i severna Amerika :D
    Probudite se ljudi, to je imperija na zalasku.
    I da, jos ce tu biti svega, ali ko dugorocno igra na kartu zapada, taj je na gubitku.
  • /

    27.04.2022 08:47
    /
    pa vi skladistite po komsiluku

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.