Tviter objavio kvartalnu zaradu od 513 miliona dolara nakon prodaje Masku

Tviter je objavio kvartalnu zaradu od 513 miliona dolara nakon što je pristao da bude prodat milijarderu Ilonu Masku, javila je agencija Asošijejted pres.
Tviter objavio kvartalnu zaradu od 513 miliona dolara nakon prodaje Masku
Foto: Pixabay
Kompanija je saopštila da je prihod porastao za 16 odsto, na 1,2 milijarde dolara od januara do marta u poređenju sa istim periodom protekle godine.
Tviter je prijavio da je u proseku imao 229 miliona aktivnih korisnika dnevno u tom kvartalu, što je oko 14 miliona više u odnosu na revidiranih 214,7 miliona dnevnih korisnika u prethodnom kvartalu.
Maskov ugovor o kupovini Tvitera vredan 44 milijarde dolara najavljen je ranije ove nedelje, a očekuje se da će ugovor biti zaključen u naredom periodu.
 
Ipak, pre nego što se posao zaključi, akcionari će morati da se povuku, kao i regulatori u Sjedinjenim Američkim Državama i zemljama u kojima Tviter posluje.
 
Mask, inače vlasnik kompanije električnih automobila Tesla, kaže da planira da Tviter bude privatan.
 
Ukoliko to učini, kompanija više neće biti dužna da akcionare, niti javnost izveštava o svojim finansijskim rezultatima.
 
S jedne strane, prelazak na privatnost bi mogao da pruži Tviteru više prostora za eksperimentisanje, dok se manje fokusira na kratkoročni profit i cenu akcija. S druge strane, čak i najbogatiji čovek na svetu će verovatno želeti da kompanija zarađuje, navodi AP.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.