Poljska spremna za potpunu nezavisnost od ruske nafte

Poljska je spremna da bude potpuno nezavisna od ruske nafte.
Poljska spremna za potpunu nezavisnost od ruske nafte
Foto: Pixabay

Voljna je i da podrži druge zemlje da smanje svoje snabdevanje fosilnim gorivima iz Rusije, izjavila je danas poljska ministarka za životnu sredinu i klimu Ana Moskva.

"Poljska je ponosna što se nalazi na Putinovoj listi neprijateljskih zemalja", rekla je ona novinarima uoči sastanka ministara zemalja članica EU u Briselu, na kojem će se razgovarati o energetici, preneo je Rojters.
Ona je prethodno, pre dolaska u Brisel, rekla da Varšava želi da EU utvrdi jasan krajni rok u kojem će zemlje članice morati da prestanu s uvozom ruske naftu, dodajući da se nada da bi embargo mogao da stupi na snagu pre kraja godine.
 
"Želimo da ovaj paket (sankcija) uključi konkretan i jasan datum i obavezu za sve zemlje...da to bude celovit paket bez ikakvih izuzeća", navela je Moskva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet