VIDEO: Muškarac u Šangaju greškom poslat u mrtvačnicu dok je bio živ

Stariji stanovnik Šangaja greškom je proglašen mrtvim i odveden u mrtvačnicu u vreći za tela, što je najnoviji pokazatelj haosa u gradu pogođenim kovidom, gde su milioni i dalje pod karantinom.
Video, koji je snimio jedan od prolaznika, prikazuje trenutak kada se nekoliko radnika obučenih od glave do pete u zaštitnu opremu odmiče u šoku kada shvataju da je čovek još uvek živ. Snimak je od tada postao viralan na kineskim društvenim mrežama, izazivajući užas i gnev.
Na snimku, objavljenom u nedelju, vidi se glava čoveka - štićenika staračkog doma - kako se pojavljuje iz žute vreće za telo dok je radnici podižu iz vozila.
Čovek koji snima video, očigledno iz obližnje zgrade, čuje se kako govori: "U staračkom domu je takav nered. Poslali su živu osobu u mrtvačka kola i rekli da je mrtva...Neodgovorno, zaista neodgovorno".
 
 
Na kineskoj platformi Veibo sličnoj Tviteru, mnogi su izrazili nevericu da se tako ozbiljna greška mogla dogoditi - posebno u Šangaju, koji se dugo smatrao najprogresivnijim i najmodernijim gradom u Кini.
 
"Problemi u Šangaju su ovog puta potpuno razotkriveni", glasi jedan popularan komentar na Veibou.
 
"Ovo se može oceniti kao namerno ubistvo", napisao je drugi korisnik, a prenosi CNN.
 
Mnogi drugi su istakli da je čovek mogao da bude sahranjen ili kremiran da nije otkriveno da je živ. "Vladu nije briga... šta se dešava u Šangaju", piše u komentaru.
 
Vlada okruga je odgovorila na incident u ponedeljak, navodeći u saopštenju da je stariji čovek sada u stabilnom stanju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet