Libertas: Dva službenika crnogorske policije su članovi kavačkog kriminalnog klana

Službenici crnogorske policije, Petar Lazović i Ljubo Milović, članovi su kavačkog kriminalnog klana, objavio je portal Libertas, pozivajući se na dokument Europola.
U dokumentu se navodi i da bi "istraga usmerena na Lazovića (32) i Milovića (32) trebalo da bude prioritet broj jedan crnogorske policije", preneli su crnogorski mediji.
Petar Lazović je sin Zorana Lazovića koji je do 1. marta 2021. godine, kada je smenjen, bio šef Sektora Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala.
Dokument sa transkriptima komunikacija Lazovića i Milovića sa šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom, kao i sa Veljkom Belivukom, Markom Miljkovićem i drugima, crnogorsko tužilaštvo i policija dobili su od Europola u julu prošle godine. Do danas nije poznato da su Lazovića i Milovića, ali ni druge policajce, pozvali na odgovornost, piše Libertas.
 
"Aktivni policijski službenici, Petar Lazović i Ljubo Milović, članovi su kavačkog klana, direktno uključeni u šverc velikih količina kokaina iz Ekvadora u Evropsku Uniju i Australiju. Takođe, Petar Lazović i Ljubo Milović su bili uključeni u šverc oružja u ime kavačkog klana. U isto vreme, Lazović i Milović se u ime kavačkog klana bave i švercom cigareta", prenosi Libertas deo dokumenta Europola.
 
U dokumentu se, kako navodi Libertas, dodaje da je "pretpostavka da Ljubo Milović poseduje nepoznat bankovni račun sa iznosom od 48 miliona evra zarađenih upravo švercom kokaina".
 
Portal Libertas je nedavno objavio i transkripte razgovora koje je takođe dostavio Europol, na osnovu kojih je nekoliko dana kasnije uhapšena bivša predsednica Vrhovnog suda vesna Medenica.
  • Bodidarma

    04.05.2022 10:09
    ae
    Samo dva? Koliko li ih je kod nas? Hoćemo saznati ili je lakše brojati one poštene koji nisu....
  • Njanja

    04.05.2022 07:45
    Sreca da kod nas u policiji i Saj-u nema policajaca koji imaju vile,kuce,stanove,auto pijace,drze carde,vozikaju dzipove od stotinjak hiljada evra,grade bazene nadomak Novog sada a zasticeni ko medvedi...ipak legitimacija i navodno dobro ozenjeni prolaze....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.

VIDEO: Tuča u gruzijskom parlamentu

Na sastanku pravnog odbora parlamenta Gruzije, gde se raspravlja o projektu zakona o transparentnosti stranog uticaja, jedan od opozicionih poslanika napao je predstavnika vladajuće partije.

Izraelska vojska tvrdi da se taoci drže u Rafi

Izraelska vojska saopštila je večeras da se taoci oteti tokom napada palestinskog islamističkog pokreta Hamas 7. oktobra drže u Rafi, na jugu pojasa Gaze, gde Izrael želi da pokrene vojnu ofanzivu.