Dodik: BiH neće uvesti sankcije Rusiji, bez odgovora da li ide u Moskvu 9. maja

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da BiH neće uvesti sankcije Rusiji, ali nije direktno odgovorio da li će on ili neko iz Republike Srpske putovati u Moskvu na Dan pobede 9. maja.
Dodik: BiH neće uvesti sankcije Rusiji, bez odgovora da li ide u Moskvu 9. maja
Foto: 021.rs
"Postavite kamere na granične izlaze pa snimite ko izađe", kazao je on.
Pojedini mediji u Bosni i Hercegovini objavili su da je Dodik dobio poziv službene Moskve da prisustvuje paradi 9. maja, ali da je odgovorio da ne može da prisustvuje.
Dodik je ocenio da će novi paket sankcija Evropske unije Rusiji, koji uključuje zabranu uvoza ruske nafte, sigurno proizvesti probleme na ovom prostoru.
 
"Mi se ne možemo lako prebaciti na neka druga tržišta, pogotova na tržišta koja su skupa. Veliko je pitanje kako ćemo u budućem vremenu. Imamo korektan odnos sa naftnom industrijom, odnosno sa kompanijom koja se ovde bavi time", kazao je on.
 
Dodao je da je očegledno da EU "ubrzava proces isključivanja Rusije iz svih stvari".
 
Odgovarajući na pitanje ko će podneti izveštaj u Savetu bezbednosti UN, koji je za 11. maj zakazao sednicu posvećenu BiH, Dodik je rekao da je Predsedništvo BiH zaduženo za spoljnu politiku, dodajući da je sektor spoljne politike "potpuno razvaljen" antiustavnim i protivzakonitim ponašanjima pojedinaca u proteklom periodu.
 
"Pokušaćemo da obezbedimo da se naš glas tamo čuje i on će se čuti svakako", rekao je Dodik.
  • Peja

    05.05.2022 01:16
    Dubioza kolektiv
    Vec smo bili taoci Karadzica i Mladica ,sada ce i ovaj da nas uvuce u dubiozu...mislim na Srbiju i Vojvodinu kao kolateralnu stetu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet