Bajden za nove sankcije Rusiji

Američki predsednik Džozef Bajden najavio je da će ove nedelje razgovarati s drugim liderima Grupe sedam najrazvijenijih ekonomija (G7) o potencijalnim dodatnim sankcijama Rusiji.
"Uvek smo otvoreni za dodatne sankcije. Razgovaraću ove nedelje sa članovima G7 o tome šta ćemo raditi", rekao je Bajden u odgovoru na pitanja novinara o američkim planovima, nakon što je Evropska unija u sredu predložila najoštrije sankcije protiv Moskve.
Nove mere koje je EU predložila obuhvataju embargo na uvoz ruske nafte za šest meseci, sankcije protiv ruskih banaka i zabranu emitovanja ruskih medija.
Kako prenosi Radio slobodna Evropa (RSE), američka ministarka finansija Dženet Jelen rekla je juče da su SAD u stalnim razgovorima sa partnerima o dodatnim sankcijama Rusiji i da bi mogle da preduzmu "dodatne akcije" kako bi izvršile pritisak na Moskvu da zaustavi agresiju protiv Ukrajine. 
  • Botina

    05.05.2022 15:05
    Za početak bi mogli da prestanu da uvoze rusku naftu jer trenutno je uvoz nafte iz Rusije u USA najveći u istoriji a poljaci i bugari, mađari, slovaci pa na kraju i ukrajinci nek crknu. Američko viđenje ekonomije i demokratije.
  • agatoni,aga,akademik

    05.05.2022 09:56
    pa
    on jadan ne zna ni ko ratuje hahahahaha!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.