Severna Koreja testirala balistički projektil

Severna Koreja izvršila je u subotu raketno testiranje, a najverovatnije je reč o ispaljivanju balističkog projektila, objavile su japanska i južnokorejska vojska.
Severna Koreja testirala balistički projektil
Foto: Pixabay
Vojska Južne Koreje rekla je da je Severna Koreja ispalila projektil sa svoje istočne obale, a novinska agencija Jonhap naglasila je da vojska veruje da je to balistički projektil.
Japansko ministarstvo obrane takođe je na Tviteru objavilo da bi moglo biti reči o balističkom projektilu.
Severna Koreja je u sredu ispalila balistički projektil prema moru kod svoje istočne obale, rekli su Južna Koreja i Japan, nakon što je Pjongjang obećao da će razvijati svoje nuklearne snage "najvećom mogućom brzinom".
 
Sjedinjene Države su procenile da Severna Koreja priprema svoje nuklearno eksperimentalno mesto Pungje-ri i da bi tamo mogla da bude spremna da sprovede testiranje već ovog meseca, rekla je zamenica portparola Stejt Departmenta Džalina Porter.
 
Novoizabrani predsednik Južne Koreje Jun Suk-jeol preuzima dužnost u utorak.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet