VIDEO: Ukrajina tvrdi da je uništila još jedan ruski ratni brod

Ukrajina je danas objavila da je uništila ruski desantni brod u blizini malog Zmijskog ostrva u Crnom moru.
"Borbeni dron 'Bairaktar ​​TB2', razvijen u Turskoj, pogodio je desantni brod 11770 Serna i dva raketna sistema zemlja-vazduh tipa Tor", objavila je ukrajinska Ratna mornarica na Fejsbuku, ne navodeći datum.
 
Moskva nije potvrdila tu informaciju.
Dugačka 26 metara, "Serna" pripada klasi brzih ruskih desantnih brodova deplasmana 45 tona. Naoružana je mitraljezima kalibra 7,62 mm i lanserima raketa "Igla". Namenjena je za desant borbenih vozila, kao i jurišnih jedinica.
Na snimcima koje je objavila ukrajinska vojska, može se videti brod usidren u blizini keja i veliki oblak dima.
 
 
Ukrajinska vojska je početkom maja tvrdila da je bombardovala dva ruska patrolna čamca klase "Raptor" kod Zmijskog ostrva i da su takođe pogođeni borbenim bespilotnim letelicama "Bairaktar ​​TB2".
 
Sredinom aprila, vodeći ruski brod "Moskva" potonuo je u Crnom moru pošto je, po Kijevu i Vašingtonu, pogođen ukrajinskim projektilima. Moskva je tvrdila da je potonuće bilo posledica eksploziji na brodu.
 
Zmijsko ostrvo sada je pod ruskom kontrolom, a zarobljeni ukrajinski vojnici su pušteni u razmenu zarobljenika.
  • Crvenokožac

    07.05.2022 20:26
    @Prva Srbija
    Severnoamerički indijanci poručuju da niste u pravu.
  • Samo kazem

    07.05.2022 20:10
    Ukrajinaca ima 45 miliona, a opremaju ih bukvalno sve zemlje zapada, plus ko zna koliko placenika. Tako da nije lako njih osvojiti. Plus Rusija nije objavila ratno stanje te ne moze mobilisati mnogo vojnika. Samo da se zavrsi sto pre.
  • Anti Putin

    07.05.2022 20:00
    Bravo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.