Plenković se sastao sa Zelenskim u Kijevu

Predsednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković stigao je u Kijev gde će održati sastanke s predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

On će se sastati i sa predsednikom Vlade Denisom Šmihalom i predsednikom Vrhovne Rade Ruslanom Stefančukom. Uz Plenkovića je i ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman.

Na sastancima će ukrajinski državni vrh upoznati predsednika Vlade Hrvatske s posledicama razaranja usled ruskih napada, a razgovaraće se i o daljoj pomoći, te nastavku evropskog puta Ukrajine.

Poseta predsednika Vlade Hrvatske Ukrajini odvija se uoči Dana Evrope, te je izraz solidarnosti i podrške ukrajinskim vlastima i prijateljskom ukrajinskom narodu, koji je žrtva brutalne ruske agresije. 
 
Pre vojne invazije, predsednik Vlade Hrvatske boravio je u službenoj poseti Ukrajini u decembru 2021. godine, a učestvovao je i na sastanku na vrhu Krimske platforme zajedno s liderima EU u avgustu 2021. godine.
 
Predsednika Vlade Hrvatske i ministra Grlića Radmana dočekala je ambasadorka Anica Đamić, koja se ovom prilikom vratila u Kijev, gde će ostati i nastaviti voditi Ambasadu RH u Ukrajini, saopšteno je iz Vlade.
  • Dok

    08.05.2022 21:28
    E j…. ti zemlju koju Hrvati podrzavaju..Ovo kao da je komedija i Zelenski se skida go….

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet