Berlinska policija uklonila 25 metara dugu ukrajinsku zastavu u blizini sovjetskog spomenika

Berlinska policija naterala je danas demonstrante da uklone 25-metarsku zastavu Ukrajine koju su izložili u blizini sovjetskog spomenika u Tirgartenu.
Berlinska policija uklonila 25 metara dugu ukrajinsku zastavu u blizini sovjetskog spomenika
Foto: Pixabay

Ovo je odluka koja stiže nakon što je policija ranije ograničila upotrebu političkih simbola tokom 8. i 9. maja.

"Naše kolege su se pobrinule da ukrajinska zastava duga oko 25 metara bude umotana", objavila je policija, prenosi TASS.

U blizini spomen obeležja Tirgarten održava se manifestacija koju organizuje ambasada Ukrajine i posvećena je godišnjici završetka Drugog svetskog rata. Zabrana isticanja zastave ne obuhvata diplomate i zvanične delegacije. 
 
U blizini spomen obeležja održava se nekoliko skupova podrške Ukrajini.
 
U međuvremenu, nekoliko demonstranata protestovalo je protiv ukrajinskog ambasadora u Nemačkoj Andreja Melnika, uzvikujući "Melnik, odlazi". 
 
Prethodno je berlinska policija saopštila da namerava da minimizira rizik od sukoba i provokacija na skupovima, posvećenim godišnjici završetka Drugog svetskog rata u Evropi i Danu pobede. 
 
Zbog toga je policija zabranila isticanje ruskih i ukrajinskih zastava, nošenje vojnih uniformi i pevanje ratnih pesama.
  • Zoran

    08.05.2022 17:16
    Znači da berlinska policija procenjuje da društvo nije tako monolitno i da poneko još razmišlja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet