Putin: NATO se sve više približavao Rusiji, Moskva preventivno odbila agresiju

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas, na vojnoj paradi povodom Dana pobede u Drugom svetskom ratu, 9. maja, da je pretila neposredna opasnost u blizini granica Rusije.

On je naveo da je Kijev najavljivao moguću nabavku nuklearnog oružja, a NATO se sve više približavao granicama Rusije i da je Moskva "pravovremeno i preventivno odbila agresiju".

"Videli smo kako se razvija vojna infrastruktura, kako je počelo da radi stotine stranih savetnika, bilo je redovnih isporuka najsavremenijeg naoružanja iz zemalja NATO-a. Opasnost je rasla svakim danom. Rusija je preventivno odbila agresiju", rekao je Putin.

Istakao je da je to bila "iznuđena, pravovremena i jedina ispravna odluka".
 
Prema Putinovim rečima, "sve je ukazivalo da će sukob sa neonacistima, Banderom, koga podržava SAD i njihovi saveznici, biti neizbežan".
 
"Naša dužnost je da čuvamo sećanje na one koji su slomili nacizam, koji su nam zaveštali da budemo budni i učinimo sve da se strahota globalnog rata ne ponovi", rekao je Putin.
 
Dodao je da se vojska Rusije u toku "specijalne vojne operacije bori za narod u Donbasu, za bezbednost otadžbine".
  • beli

    09.05.2022 21:42
    brokoli su hran
    Covek visok metar i zilet ima milion kompleksa ne pomazu tu rakete i bombe?
  • Lonac III

    09.05.2022 16:39
    Ono kad je Zapad velikodušno raskomadao Čehoslovačku i poklonio delove Hitleru i Poljskoj 1938.
  • Lonac II

    09.05.2022 15:50
    Ono kad je SSSR sklopio savez sa Hitlerom da podele Poljsku 1939...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.