Berbok: Konačno otvoriti pristupne pregovore sa Severnom Makedonijom i Albanijom

Ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok rekla je da je neophodno konačno otvoriti pristupne pregovore sa Severnom Makedonijom i Albanijom.

Poručila je da EU nikada više ne sme davati prazna obećanja.

Berbok je rekla i da Ukrajina ne treba da očekuje brzo pristupanje EU.

"Ukrajina pripada evropskoj kući. Ali ne znamo kada bi prijem mogao uslediti i kako ga sprovesti, jer je Ukrajina trenutno u stravičnom ratu", objasnila je.
 
Berbok je ranije u vezi s Ukrajinom ukazivala na to da pristupni proces traje godinama i da se ne može sprovesti po ubrzanom postupku.
  • Botina

    10.05.2022 11:43
    ministarka palamudi
    Budalaštine kojekakve.
    Ukrajinu će primiti u EU odmah i to ovako u ratu bez problema da bi zapišali granice koje sad ima a onda će godinama da otvaraju poglavlja da se zanimaju igraju i to sve kao članica EU. Neće je zvati punopravna nego recimo pridružena il neki drugi sličan termin koji će biti dovoljan.
    Nas neće primiti nikad, za nama ne bi plakali, naše izbeglice ne bi primili a večito će nam dodavati nove i nove uslove jer nit im je interes nit im je cilj da nas prime u EU.
  • Vrlo

    09.05.2022 16:27
    jaka
    i fokusirana zenska. na zalost Srbija sa takvima nikad nije dobro prolazila, nece ni sada. Sem ako se nesto debelo ne promeni, a u to cisto sumnjam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.