Osam državljana Turske oteto iz autobusa na Haitiju, za sada bez zahteva za otkup

Grupa od osam turskih državljana oteta je u glavnom gradu Haitija Port-o-Prensu, rekao je danas jedan zvaničnik agenciji AP.

Počasni konzul Turske na Haitiju Ig Žosi rekao je da je grupa ušla u autobus u susednoj Dominikanskoj Republici i da su oteti kasno sinoć u kvartu Port-o-Prensa.

Rekao je da nema detalja o mogućem zahtevu za otkup i da za sada nema dodatnih informacija.
Kvart Kroa-de-Buke u kome su oteti turski državljani je pod kontrolom bande 400 Mavozo, koja je u istom kraju otela 17 misionara baziranih u SAD prošlog oktobra.
 
Banda je tražila otkup od milion dolara i držala je većinu misionara zatočene do decembra.
 
Diplomata iz Dominikanske Republike otet je u istom kraju ranije ovog meseca i kasnije je oslobođen.
 
Prošle nedelje Nacionalna policija Haitija objavila je da je jedan od vođa bande 400 Mavozo, Žermin Žoli isporučen u SAD. On je optužen za otmice, krijumčarenje i uvoz ratnog oružja.
 
Zbog nasilja i nesigurnosti Haićani su poslednjih nedelja organizovali proteste da traže veću bezbednost u kvartovima gde žive.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet