Ukrajina konfiskuje svu rusku imovinu

Ukrajinska vlada donela je danas ukaz kojim se sva ruska imovina na teritoriji Ukrajine prenosi na državu, odnosno na Državno preduzeće Nacionalni investicioni fond.
Premijer Denis Šmihal naveo je na svom Telegram kanalu da će Kijev uzeti sve što Rusija poseduje u Ukrajini i iskoristi to da ojača vojsku, podrži ljude i obnovi zemlju.
"I predsednik i vlada su više puta govorili da Rusija mora da plati za ono što je uništila u Ukrajini", poručio je Šmihal, prenosi Ukrinform.
On je dodao da Vlada nastavlja da radi sa međunarodnim partnerima kako bi imovina Rusije u drugim državama bila konfiskovana i prebačena za obnovu Ukrajine.
  • Hm

    11.05.2022 10:05
    Hm
    Jel se to bliži kraj sveta?
  • Kohoutek II

    11.05.2022 05:00
    @Hattori Hanzo
    oslobodićemo i Ukrajinu i Vojvodinu


    ima nas

    dani su vam odbrojani okupatori bedni uvek ste bili bedni
  • Ja Pa Ja

    10.05.2022 23:12
    Hehehe
    Potpuno se slažem i treba. Analogno Srbija da konfiskuje imovina članica NATO na teritoriji Srbije da naplati štetu koje naneta 1999 godine

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.