Južna Osetija raspisala referendum o pripajanju Rusiji

Predsednik Južne Osetije Anatolij Bibilov raspisao je za 17. jul referendum o pripajanju Rusiji.

U skladu sa članom 50 Ustava Južne Osetije odlučio sam da raspišem referendum o ujedinjenju sa Rusijom, koji će biti održan 17. jula, navodi se u odluci objavljenoj na zvaničnom sajtu Bibilova, prenosi Tass.

Prethodno je Vrhovni sud Južne Osetije dao pozitivno mišljenje o raspisivanju referenduma.

Vrhovni sud je održao sednicu na kojoj je jednoglasno podržano raspisivanje referenduma i odluka je prosleđene predsedniku, koji ju je potpisao, potvrđeno je Tassu u kabinetu Bibilova.
 
Bibilov je 30. marta rekao da će Južna Osetija preduzeti zakonske korake u cilju pripajanja Rusiji, a nešto kasnije je predsednik parlamenta Alan Tadajev najavio raspisivanje referenduma.
 
Alan Gaglojev, koji je nedavno pobedio na predsedničkim izborima u Južnoj Osetiji, ali još nije preuzeo dužnost, pre nekoliko dana je rekao u intervjuu Tassu da će referendum o pripajanju Rusiji biti održan kada iz Moskve kažu da je vreme za to.
  • .

    14.05.2022 09:46
    Broj stanovnika Južne Osetije oko 50000 ! Čestitamo Putinu na pobedi bez ispaljenog metka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet