"Ukrajina dobila bitku za Harkov, Rusi se povlače"

Američki Institut za studije rata saopštio je da je Ukrajina najverovatnije dobila bitku za Harkov i da postoje podaci da se Rusi povlače iz ofanzive na taj grad.

U svojim poslednjim procenama konflikta, analitičari Instituta za rat kažu da je Rusija sprečena u nameri da opkoli drugi po veličini grad u Ukrajini, i da je za sada odustala od te namere.

Harkov, koji se nalazi na severo-istoku zemlje, nekada se naziva grad tvrđava, a tokom ovog rata zaslužio je svoje ime, navodi BBC.

Od početka ruske invazije na Ukrajinu, zauzimanje grada je bilo jedan glavnih ciljeva ruskih snaga.
 
Američki Institut navodi da su ukrajinske snage potisnule ruske do granice, ali da za sada ne može da se govori o potpunom povlačenju Rusa, kao ono koje se desilo iz predgrađa Kijeva kada su potpuno napustili tu oblast.
  • ture

    15.05.2022 06:23
    ukrajinski uspesi su mnogo veći od rezultata
    one paljevine i uništavanja i granatiranja svoje nekadašnje teritorije što ukrajinska vojska uradi , to dosada niko u ratu ne uradi
    onu lovu od 700 miliona dolara denuše sebi u švajcarske banke
    i uspesi su ogromni ( za one koji maznuše lovu
  • mhm

    14.05.2022 16:31
    pijemo suze putinomana
  • mhm

    14.05.2022 13:54
    pijemo suze prve srbije, putinomanske

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet