Erdogan: Turska neće popustiti oko ulaska Finske i Švedske u NATO

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan potvrdio je danas da Turska "neće popusitit" oko ulaska Švedske i Finske u NATO, posle zvaničnih objava dve zemlje da nameravaju da podnesu zahteve za članstvo.
"Kako ćemo imati poverenje u njih. Švedska predstavlja jaslice za terorističke organizacije. Nećemo popustiti o ulasku u NATO onih koji primenjuju sankcije Turskoj", rekao je turski predsednik.

On zamera dvema nordijskim zemljama da pokazuju popustljivost prema kurdskim pobunjenicima Radničke partije Kurdistana (PKK), koju Turska smatra terorističkom organizacijom.

Turska pored toga zamera Švedskoj što je prekinula da joj prodaje oružje od 2019. godine, zbog turske operacije na severu Sirije.
 
Turska zamera Švedskoj i Finskoj što ne odobravaju njene zahteve za izručenjem osoba koje tereti da su članovi "terorističkih organizacija".
 
Povodom predstojeće posete švedske diplomatske delegacije Turskoj, predsednik Erdogan je upozorio: "Dolaze da nas ubede. Neka se ne zamaraju".
  • 9

    17.05.2022 10:32
    Pita ga NATO
    kao i ovog našeg pajaca. Ako li mu vrate samo
    onih 8 mil negovih iz Nemačke, naviknutih na standard i
    uslove života neće ga biti za mesec dana .
    Ankaru je već izgubio, a otima mu se i deo uz Grčku.
    Nego šta će njemu oružje iz mrske Švedske kada propagira
    miroljubivost sa susedima ? Nek uveze legalno oružje od
    patuljka i tako mu je kalašnjikov u 70% naoružanja .
  • pape

    17.05.2022 09:30
    podrška
    Živela Radnička partije Kurdistana! Dole diktator!
  • Ja

    17.05.2022 09:16
    Živeo
    Svaka čast!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet