Šri Lanka ima benzina za još samo jedan dan

Novi premijer Šri Lanke Ranil Vikremesinge izjavio je da zemlja ima benzina samo za jedan dan dok joj preti najveća ekonomska kriza u više od 70 godina.
Ranil Vikremesinge je u televizijskom obraćanju poručio da je zemlji hitno potrebno 75 miliona dolara u stranoj valuti u narednim danima kako bi platila osnovni uvoz.
Rekao je da će centralna banka morati da štampa novac za isplatu vladinih plata i drugih obaveza, prenosi Radio slobodna Evropa.
Vikremesinge je istakao i da bi državna kompanija Šri Lankan Erlajns mogla biti privatizovana.
 
Ekonomija ove ostrvske države teško je pogođena pandemijom korona virusa, rastućim cenama energije i populističkim potezima smanjenja poreza. Nestašica deviza i rastuća inflacija doveli su do ozbiljne nestašice lekova, goriva i drugih osnovnih potrepština.
 
U glavnom gradu Kolombu najpopularnije prevozno sredstvo u gradu auto-rikše (tuk-tuk) i druga vozila čekaju u redovima na benzinskim pumpama.
  • ocigledan

    17.05.2022 10:55
    eksperiment..
    na zalost....imacemo jos jedan rijaliti...malo drugaciji od ovog u ukraini.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet