Lavrov: Ulazak Finske i Švedske u NATO ništa suštinski neće promeniti

Šef ruske diplomatije Segej Lavrov ocenio je da ulazak Finske i Švedske u NATO neće ništa suštinski promeniti.
"Finska, Švedska i duge neutralne države dugo godina učestvuju u vojnim vežbama NATO, a Alijansa uzima u obzIr njihovu teritoriju u planovima širenja na Istok. Zato, u tom smislu, nema velike razlike", rekao je Lavrov.

On je rekao da će Moskva pratititi kako će NATO koristiti njihove teritorije, i da će u zavisnosti od toga "praviti zaključke".

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova optužila je SAD da teraju Finsku i Švedsku u NATO, i da pri tom ostavlja Rusiji "odrešene ruke".
 
"To što sada rade Švedska i Finska pod pritiskom Vašingtona, a ne njihovi narodi i političke snage, daje Rusiji odrešene ruke", rekla je Zaharova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet