Na putevima u SAD prošle godine poginulo 43.000 ljudi

Na putevima u SAD prošle godine poginulo je skoro 43.000 ljudi, što je najveći broj u poslednjih 16 godina i skok od 10 odsto.
Na putevima u SAD prošle godine poginulo 43.000 ljudi
Foto: Pixabay
U pitanju je najveći porast od kada je Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaj na putevima (NHTSA) započela svoj sistem prikupljanja podataka o smrtnim slučajevima 1975. godine.
Ministarstvo saobraćaja SAD saoštilo je da se suočava sa krizom na svojim putevima. Administracija za bezbednost je pozvala državne i lokalne vlasti i vozače da se pridruže u nastojanju zaustavljanja rastućeg broja umrlih.
Preliminarni podaci koje je agencija objavila danas pokazuju da je 42.915 ljudi poginulo u saobraćajnim nesrećama prošle godine, u odnosu na 38.824 u 2020. gidini a Konačni podaci biće objavljeni na jesen.
 
Broj smrtnih slučajeva u saobraćaju počeo je da raste 2019. godine. NHTSA je okrivila "nesmotreno" ponašanje tokom vožnje za povećanje broja poginulih tokom pandemije, a najkrivlje je prekoračenje brzine i vožnja bez sigurnosnog pojasa.
 
Pre 2019. godine broj smrtnih slučajeva je opadao tri godine zaredom.

Teme

udesi

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.