Rusija će posmatrati efekte ulaska Švedske u NATO

Rusija je danas saopštila Švedskoj da će njen odgovor na ulazak nordijske držive u NATO biti zasnovan na tome kako će alijansa raspoređvati svoju vojnu snagu u budućnosti.
 Rusija će posmatrati efekte ulaska Švedske u NATO
Foto: Pixabay
U saopštenju ruskog ministarstva spoljnih poslova navodi se da su se zvaničnici sastali sa švedskom ambasadorkom Malenom Mard na njen zahtev i da je ona obavestila Moskvu o ambicijama Švedske za NATO.
Moskva je odgovorila da je "izbor načina obezbeđivanja nacionalne bezbednosti suvereno pravo svake države, ali time ne bi trebalo da stvara pretnje bezbednosti drugih zemalja".
Ministarstvo je dodalo da će reakcija Moskve zavisiti od raspoređivanja naoružanja NATO-a u Švedskoj.
 
"Konkretna reakcija Rusije i moguće mere odgovora, uključujući i vojno-tehničku stranu, u velikoj meri će zavisiti od stvarnih posledica integracije Švedske u NATO, među kojima je raspoređivanje stranih vojnih baza na teritoriji Švedske i sistemi naoružanja za ofanzivu", navodi se u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet