Ponovo otvorena američka ambasada u Kijevu

Sjedinjene Američke Države su ponovo otvorile ambasadu u Kijevu, nakon što je tri meseca bila zatvorena zbog ruske invazije na Ukrajinu.
Ponovo otvorena američka ambasada u Kijevu
Foto: Pixabay
"Zvanično ponovo pokrećemo operacije", rekao je agenciji Rojters portparol ambasade Danijel Langenkemp, uoči podizanja američke zastave, prenosi Glas Amerike.
Langenkemp je dodao da će se u početku u misiju vratiti mali broj diplomata. Konzularne operacije neće biti odmah nastavljene, a na snazi je i dalje preporuka Stejt departamenta da se ne putuje u Ukrajinu.
Američka ambasada zatvorena je 14. februara, deset dana pre početka ruske invazije na Ukrajinu.
 
Službenici ambasade su dva meseca bili smešteni u Poljskoj, ali se otpravnica poslova Kristina Kvijen vratila u Ukrajinu 2. maja i posetila zapadni grad Lavov.
 
Mnoge zapadne zemlje, među kojima su Francuska, Nemačka i Britanija, ponovo su otvorile ambasade u Kijevu tokom proteklog meseca, nakon što su se ruske trupe povukle iz severnog dela Ukrajine da bi se usredsredile na ofanzivu na istoku.
  • Kinez

    19.05.2022 08:07
    Legitiman cilj
    Ako je nato mogao u BG da bombarduje Kinesku ambasadu, znači da je i USA ambasada legitiman cilj.
  • Jela

    18.05.2022 22:26
    Лаж
    Јок!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.