SZO odobrila korišćenje antikovid vakcine kineske kompanije Kansino Bajolodžiks

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) je danas saopštila da je odobrila korišćenje vakcine protiv korona virusa kineske kompanije Kansino Bajolodžiks (CanSino Biologics).
 SZO odobrila korišćenje antikovid vakcine kineske kompanije Kansino Bajolodžiks
Foto: 021.rs
To je 11. vakcina protiv korona virusa čiju je upotrebu odobrila ta zdravstvena agencija UN.
Istraživanja su pokazala da je jedna doza te vakcine efikasna protiv teškog oblika korona virusa u oko 92 odsto slučajeva i da u 64 odsto slučajeva sprečava razvijanje simptoma kovida-19, navela je SZO.
Grupa stručnjaka SZO za vakcine preporučila je vakcinu kompanije Kansino Bajolodžiks za sve sa 18 i više godina.
 
Vakcina koristi bezopasni adenovirus za ubacivanje proteina korona virusa u telo, koji potom izaziva imunološki odgovor organizma. Po tome je slična vakcinama kompanija Džonson i Džonson i Astrazeneka, koje koriste različite vrste adenovirusa.
  • Smobi

    20.05.2022 02:06
    Zaboravlja
    Se Sputnjik V vakcina koja je takođe vektorska.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet