Milanović poručio Vučiću: "Rokaj brate"

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da Srbija krši obaveze u procesu priruživanja EU time što podiže optužnice protiv bivših pilota Hrvatske vojske zbog navodnih ratnih zločina.

"Gledamo dok Srbija i Beograd dižu poruke protiv hrvatskih pilota. Srbija diže optužnice nakon 27 godina zbog navodnih dela u BiH. Mislim da je taj zakon van pameti. Mislim da Srbija uništava samu sebe. Moja poruka Vučiću je – rokaj po tome, brate", izjavio je Milanović.

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije podiglo je optužnicu protiv četvorice penzionisanih oficira Hrvatske vojske, vojnih pilota, zbog ratnog zločina nad srpskim civilima tokom vojno-policijske akcije Oluja u avgustu 1995.

Milanović je dodao da Srbija Hrvatskoj nije dala informacije o nestalima iz rata, dok podizanjem optužnica krši obaveze iz okvira za pristup Evropskoj uniji.
 
Govoreći o tome treba li usloviti Srbiju u procesu evrointegracija, rekao je: "Oni jesu uslovljeni".
 
"Pokušavaš stalno Srbiji pomoći i onda se čude što su ih Nemci bombardovali", rekao je predsednik Hrvatske.
  • dz0

    23.05.2022 10:58
    Ma jok, Hrvatsku nisu bombardovali Nemci nije bilo potrebe, samo su ih uvezli da menjaju pelene babama u starackim domovima i ginu po baustelama a zauzvrat suncaju guzice bez viza po jadranskim ostrvima, sto im je Tile zabranio jos 45te. Velika pamet nema sta.
  • Neko

    23.05.2022 08:12
    Samo kazem
    Tacno je da su Srbi zajasnili debelo sa ovom optuznicom, ali milanovic (namerno malim) je u rangu ovog naseg, a to znaci lupetanje na dnevnoj bazi. Inace, covek bez kicme i morala apsolutno! Nista bolji nego ovaj nas....
  • Pawlle

    21.05.2022 17:22
    Av je q...i mora necim da zamajava narod dok ne poskupi gorivo,hleb,.......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.