Izrael ukinuo testove na koronu za putnike iz inostranstva

Izrael je ukinuo testiranje na kovid-19 za putnike koji stižu na međunarodni aerodrom Ben Gurion, pošto pandemija koja je počela pre više od dve godine jenjava i ta zemlja ukida preostale restrikcije.
Izrael ukinuo testove na koronu za putnike iz inostranstva
Foto: Pixabay
Izraelci i strani putnici neće više morati da pokazuju negativne rezultate testova pre ukrcavanja u avione koji lete iz Izraela.
Odluka o ukidanju zahteva za testiranjem doneta jer opada broj obolelih, reklo je Ministarstvo zdravlja i navelo da važi za sve vazdušne, kopnene i morske granične prelaze.
Putnici će medjutim i dalje morati da popunjavaju obrasce o svom zdravlju 48 sati pre nego što doputuju avionom ili brodom.
 
Sve do sada svako koje stizao na aerodrom Ben Gurion morao je da se testira o sopstvenom trošku i da posle testiranja bude u karantinu 24 sata ili dok ne dobije rezultate.
 
Od ponedeljka putnici iz Izraela više neće morati da nose maske na većini medjunarodnih letova u zavisnosti od drugih medjunarodnih propisa.
 
U Izraelu se od kraja aprila maske ne moraju nositi u zatvorenom prostoru. Vodeći epidemiolog profesor Mihael Edelštajn izjavio je za izraelske medije da je Izrael sada u periodu zatišja i u stabilnoj situaciji, ali je upozorio da se još uvek mogu pojaviti novi sojevi i da može porasti broj obolelih.
 
Trenutno, po jučarašnjim podacima, u Izraelu ima nešto više od 16.000 obolelih, uključujući 89 pacijenata u ozbiljnom stanju.
 
Ove nedelje je broj takvih slučajeva pao ispod 100 prvi put posle više meseci. Od početka pandemije u Izraelu je preminulo 10.827 ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.