Istekao rok za kandidature: Niko neće da bude kandidat za predsednika Albanije

Rok za podnošenje kandidatura za predsednika Albanije istekao je danas u 16 sati i do tada nijedna parlamentarna stranka nije predložila svog kandidata.
Istekao rok za kandidature: Niko neće da bude kandidat za predsednika Albanije
Foto: Pixabay

Sednica albanskog parlamenta, na kojoj bi trebalo da se obavi drugi krug izbora za predsednika države, biće održana u ponedeljak, ali se ona unapred smatra neuspešnom, prenosi Albanijan post.

Ranije je poslanik opozicione Demokratske partije Arbi Agaljiju izjavio da ta stranka neće predložiti nikoga dok se ne prihvati njen zahtev da opozicione stranke mogu da predlože četiri kandidata, kao i da se predloženi kandidat u poslednjih pet godina nije aktivno bavio partijskom politikom.

Kandidata u drugom krugu nije predložila ni vladajuća Socijalistička partija, a prema proceduri, predsednik Albanije se bira u pet krugova. Ukoliko ni nakon pet krugova predsednik ne bude izabran, raspisuju se novi parlamentarni izbori, prenosi Kosovo onlajn.

  • Narod

    23.05.2022 09:30
    koji ima karaktera i ne prihvata da bude sužanj sopstvene vladajuce klike. Bravo Albanci , dali ste dobar primer svim narodima na Balkanu i pokazali da znate da ste Vi u vašoj zemlji stvarni gazda, a ne sluge svoje vlasti.
  • Kostandinović

    23.05.2022 01:12
    Imali su velike demonstracije
    Samo ste zaboravili reči da je Albanija tačnije narod Albanije masovno je izašao na ulice pre par meseci krajem marta oko 100 hiljada ljudi i masovno sve živo porazbijao u centru Tirane nezadovoljni povećanjem cena,života,političara,zatvaranjem,korupcijom,lopovlukom i slično.

    Zato niko neće tačnije IMA STRAH OD NARODA da bude bilo kakav vrh u politici .Uplašili se naroda.Proteste nijedna tv medijska kuća u Srbiji nije prenela a to je bilo par nedelja pred izbore u Srbiji krajem marta.

    Dobili su političari pokaznu vežbu od naroda šta znači složan narod.Zato niko neće više u političare u Albaniji.U Srbiji med i mleko.Svi happy.



  • 313

    22.05.2022 22:23
    Izgleda
    Albanci su mnogo pametniji, a izgleda i pošteniji od Srba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.