Prvi bezbednjak Kosova pozvan da svedoči šta je radio tokom rata

Specijalni sud Kosova pozvao je generalnog inspektora Kosovske obaveštajne agencije (KOA) Burima Ramadanija da posvedoči o svom kretanju za vreme sukoba, od 1998. do 2000. godine, saopšteno je iz KOA.
U pozivu je, kako se navodi u saopštenju KOA, navedeno da je Ramadaniju naređeno da se određenog datuma pojavi kao svedok na saslušanju u Specijalnom tužilaštvu.

U pozivu je zatraženo da navede detalje u vezi sa njegovom fizičko-geografskom lokacijom tokom rata i dostavi dokumentaciju uključujući fotografije i druge podatke za period od 1. januara 1998. do 31. decembra 2000. godine.

"Ramadani je u potpunosti svestan zakonskih obaveza u ovakvim slučajevima i smatra da je reč o tehničkoj greški i da će kao takva biti dodatno razjašnjena", navodi se u saopštenju.

Ramadani je rođen 14. decembra 1981. godine u Suvoj Reci, magistar je političkih studija, bio je predavač bezbednosnih studija, novinar, poslanik Skupštine Kosova, generalni sekretar Alijanse za budućnost Kosova i na funkciju generalnog inspektora KOA, pre dve godine, došao je sa funkcije prvog zamenika ministra odbrane Kosova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet