Rusija namerava da izađe iz Bolonjskog procesa

Ministarstvo obrazovanja i nauke Rusije saopštilo je da namerava da izađe iz Bolonjskog procesa.
Rusija namerava da izađe iz Bolonjskog procesa
Foto: Pixabay
"Prema Bolonjskom sistemu treba se odnositi kao prošloj etapi. Budućnost je u našem sopstvenom jedinstvenom sistemu obrazovanja u čijoj osnovi moraju da budu interesi nacionalne ekonomije i maksimalni prostor mogućnosti za svakog studenta", rekao je ministar obrazovanja Valerij Faljkov, prenosi Sputnjik.
Sa ovom inicijativom ranije je izašao sekretar Saveta za bezbednost Nikolaj Patrušev koji je rekao da ruske studente i predavače sada praktično proteruju iz zapadne naučno-obrazovne sfere.
Bolonjski proces je nastao nakon što su ministri obrazovanja 29 evropskih država u italijanskom gradu Bolonji 19. juna 1999. godine potpisali Bolonjsku deklaraciju o reformi sistema visokog obrazovanja Evrope.
  • Nikola

    25.05.2022 15:34
    Pametno
    Vec za deset godina imace jedinu normalnu omladinu u Evropi. Eventualno i Madjari, ko je pametan i treba da opstane.
  • milo

    25.05.2022 10:36
    Najpametnije što mogu uraditi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet