Nevreme zahvatilo Hrvatsku, uništena polovina proizvodnje cveća, padao grad veličine oraha

Snažno nevreme praćeno gradom koje je danas popodne zahvatilo severnu Hrvatsku izazvalo je velike štete na objektima i poljoprivrednim površinama.
Nevreme zahvatilo Hrvatsku, uništena polovina proizvodnje cveća, padao grad veličine oraha
Foto: Pixabay
Uništena je gotovo polovina hrvatske proizvodnje cveća.
 
Nevreme je zahvatilo područje uz granicu sa Slovenijom u Krapinsko-zagorskoj županiji, više opština i gradova u Varaždinskoj te deo Medjimurske županije, a najviše su stradala područja Velikog Bukovca u Varaždinskoj i Huma na Sutli u Krapinsko-zagorskoj županiji, prenosi agencija Hina.
Stradalo područje u opštini Veliki Bukovec, gde je padao grad i veličine teniskih loptica, obišao je varaždinski župan Andjelko Stričak.
Na području te opštine je smešteno 40 odsto hrvatske proizvodnje cveća, a nakon nevremena ni jedan plastenik i staklenik nije ostao neoštećen.
 
"Meštani kažu da se takvog nevremena ne sećaju. Grad je oštetio doslovno svaki krov, plastenike, staklenike, useve. Uništena je gotovo polovina hrvatske proizvodnje cveća", izjavio je Stričak koji je najavio procenu šteta i proglašenje elementarne nepogode.
 
"Kad se vidi koliko su plastenici uništeni, sreća je da nije bilo povređenih", dodao je Stričak.
 
U Krapinsko-zagorskoj županiji najgore je prošlo područje Huma na Sutli. Nevreme je pogodilo i deo Međimurske županije čiji je župan Matija Posavec rekao da je u pojedinim mestima padao grad veličine oraha.
 
Službe su poslate na teren, a vatrogasci uklanjaju srušena stabla sa puteva. Sva trojica župana najavila su utvrđivanje šteta, te prema njima donošenje daljih odluka o proglašenju elementarnih nepogoda.
  • Pipo Inzagi

    27.05.2022 10:29
    ...
    @002211
    Zašto bi iko vređao Hrvate? Kakva glupa opaska na ovakvu vest... Malo te paranoja hvata, a? A ti što vređaš Srbe u pola tvojih postova? Ne treba biti licemer... MD
  • 002211

    26.05.2022 08:52
    Nemojte da vređate Hrvate. Neka bude mir.
  • Realista

    26.05.2022 07:15
    Da, ali sad bar imaju leda za koktele!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet