Maturanti u Hrvatskoj se slikali uz nacistički pozdrav, razredna podelila fotografiju na Fejsbuku

Profesorka hrvatskog jezika u Industrijsko-zanatskoj školi u Slavonskom Brodu objavila je na svom Fejsbuku fotografiju maturanata koji drže podignute desnice u znaku nacističkog pozdrava.
Budući CNC operateri imaju beretke, crne majice na kojima piše "Za norijadu spremni", ali i maskirne pantalone. Na fotografiji je i njihova profesorka hrvatskog jezika Nives Romanjek koja ih sa smeškom gleda sa strane, takođe u kombinaciji crne majice s natpisom i u maskirnim pantalonama, javlja Index.
Direktor škole Luka Mladinović je u izjavi za SBplus osudio taj ostupak.
"Naravno da to ne podržavamo. Zgrožen sam i fotografijom i objavom na društvenoj mreži, o čemu dosad uopšte nisam bio informisan. U školskom dvorištu su imali samo beretke, svi su bili jako veseli i ja sam ih tamo lično pozdravio i ispratio u povorku gradom. Nisam primetio sporne natpise, inače bih reagovao", rekao Mladinović.
 
"Učenika je puno, pa je teško obratiti pažnju na sve, ali razredna je trebalo da reaguje. Industrijsko-zanatska škola itekako je osetljiva na ovakve stvari. Nipošto ne stojimo iza toga. Još jednom ćemo sve proveriti i utvrditi odgovornost", rekao je Mladinović. 
  • 002211

    01.06.2022 08:54
    Zamislite da banem slučajno u tu učionicu i kažem im "ćao" umesto "bok"... :))
  • Ana

    26.05.2022 21:57
    Ana Brnabic likes this.....
  • Изногуд

    26.05.2022 17:28
    @Бојан
    Видим да желиш да будеш духовит, хаха, ето.
    У Славонији до краја 19. вијека није било помена о Хрватима, Мађари су тај народ називали Рацима, а они себе Србима или Славјанима. Др Антун Радић 1903. У листу "Дом" пише да је хрватсво донијела политика А. Старчевића, уз помоћ црнокошуљаша и цркве...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet