Preminuo Endi Flečer, jedan od osnivača benda Depeche Mode

Endi Flečer, klavijaturista i jedan od osnivača Depeš Moda, preminuo je u 62. godini.
Bend je tužnu vest objavio na društvenim mrežama.
"Šokirani smo i ispunjeni ogromnom tugom zbog prerane smrti našeg dragog prijatelja, člana porodice i kolege iz benda Endija Fleča Flečera", saopštio je bend Depeche Mode na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici.
 
"Fleč je imao zaista zlatno srce i uvek je bio tu kada su vam bili potrebni podrška, sadržajan razgovor, dobar smeh ili hladno pivo. Naša srca su uz njegovu porodicu i molimo vas da ih imate u svojim mislima, i poštujete njihovu privatnost u ovom teškom trenutku", poručili su članovi benda.
 
Flečer je 1980. godine, zajedno sa Martinom Gorom i Vinsom Klarkom osnovao bend Composition of Sound koji je nakon dolaska pevača Dejva Gana promenio ime u Depeche Mode i postao jedan od najpopularnijih i najuticajnijih elektro bendova svih vremena.
 
Flečer je 2020. kao član Depeche Mode primljen u Rokenrol kuću slavnih.
  • Mad vacuumcleaner

    27.05.2022 17:15
    Endy
    Thanks
  • Jelena77

    27.05.2022 08:29
    Sta reci...odlaze najbolji bez sanse da ih iko ikad zameni.
    Hvala na fantasticnim kompozicijama Endi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet